Fettsugning Stockholm

Smidig och effektiv fettsugning i Stockholm
Intresseanmälan
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

Fettsugning första gången

Göra fettsugning för första gången.

Om du ska göra en fettsugning för första gången ska du vara medveten om att beroende på storleken på den del av kroppen som behandlas, kan din återhämtning ta allt från ett par dagar till ett par månader.

 

Även om många människor tror att när de väl har genomfört en fettsugning behöver de inte göra något för att behålla sina resultat, behöver motion och hälsosam mat bli en viktig del i ditt liv om du vill hålla dig i form längre och undvika att behöva återupprepa proceduren. Även om behandlingen genomförs för att ta bort överflödigt fett i målområdena, är det mer troligt att fett kommer tillbaka hos patienter som inte upprätthåller en lämplig diet eller motionerar.

Under de första dagarna efter operationen kan du behöva bära kompressionskläder för att snabba upp din återhämtning. Kompressionsplagg bidrar till att hindra onödig rörelse eller påverkan på den del av kroppen som behandlats. När du känner dig bekväm nog kan du gå utan den här typen av kläder, vanligen inom de första veckorna efter att gjort en fettsugning. Din kropp kommer att se ut och kännas mer normal inom några veckor.

Du kan komma att uppleva en del smärta och obehag efter din behandling. Detta obehag går över, och tills det gör det kan du få smärtlindring av de preparat din kirurg skriver ut åt dig. Du kan också försöka att gå omkring för att lindra smärtan. Många patienter kan börja förflytta sig normalt och återuppta en del av sina vanliga aktiviteter utan större besvär inom en vecka efter proceduren.

Du kan också märka en viss vätskebildning från dina snitt. Detta är helt normalt, men det rekommenderas dock att du undviker bad eller att bli nedsänkt i vatten. Duscha istället under minst en vecka efter din fettsugning. Vätskebildningen hjälper till att påskynda återhämtningen och läkningen genom att hjälpa blåmärken och svullnad att avta.

Tänk på att svullnaden kan ta lite tid att försvinna helt. Ju större område som behandlats, desto längre tid tar det för svullnaden att försvinna. Vid första anblicken kan huden tyckas svampig och lös. Detta är normalt och den lösa huden blir fastare med tiden. De flesta patienter ser optimala resultat inom de första sex månaderna efter sin behandling.

Du bör fortsätta att ägna stor uppmärksamhet åt din kropp, särskilt dina snitt, efter fettsugningen. Du måste vara uppmärksam på tecken på infektion. Du bör boka och genomföra flera uppföljningsmöten med kirurgen som utförde din operation så att han också kan hålla ett öga på din återhämtning. Om du eller din kirurg misstänker att du upplever mer svullnad än vad som är normalt, kan han behandla och genomföra de åtgärder som krävs för att hindra dig att uppleva andra komplikationer.